LCD videowall: lcd_videowall_01 LCD videowall: lcd_videowall_02

LCD videoscherm: een krachtig hulpmiddel bij uw digitale communicatie

LCD videowalls zijn er in allerlei vormen en maten. Van verschillende inches, met een zeer kleine of wat grotere bezel, en van verschillende merken. Dat LCD videowalls populair zijn is begrijpelijk, ze zijn multi-inzetbaar en de gebruiksmogelijkheden zijn eindeloos. Met een LCD wall kunt u de aandacht trekken door enorm hoge kwaliteitsafbeeldingen, animaties en films uit te zenden. Dankzij het platte beeldscherm en laag energieverbruik zijn LCD walls bij uitstek geschikt om te gebruiken voor dynamische presentaties waarmee u gegarandeerd de aandacht trekt.Het is het meest kosten-efficiënte en flexibele indoor reclamemedium voor onder andere winkelcentra, luchthavens, bioscopen, stations, congrescentra, sportarena’s, benzinestations en nog veel meer. Duurzamer dan posters en effectiever dan flyers, een LCD videowall vormt de perfecte oplossing voor uw digitale communicatie.

Met ons digital signage pakket Z-channel kunt u zeer gemakkelijk een LCD videowall bedienen. In een handomdraai kunt u de software installeren en gebruiken. Naast de in Z-channel door u zelf ontworpen presentaties, is het ook mogelijk actuele “live” berichten te tonen zoals (file)nieuws of weerberichten. Zo houdt u uw doelgroep continu op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen. Tevens is het zeer eenvoudig te koppelen met uw overige data zoals bijvoorbeeld, rooster- of productiedata. In combinatie met ons software pakket Z-channel, vormt een LCD videoscherm de perfecte combinatie van moderne communicatietool en ‘all-round’ oplossing. Multi-inzetbaar en eenvoudig in gebruik, een communicatietool met hoog rendement!

“Content is King” wordt er gezegd door “kenners” maar dat is zonder meer waar. De juiste content (presentatie) op uw beeldscherm verhoogt de attentiewaarde en zal zorgen voor het bewust waarnemen van uw doelgroep.
Met Z-channel kan iedereen, ook zonder grafische kennis, eenvoudig content maken. Een template ontwerpen of snel een wijziging doorvoeren, u of uw medewerkers hebben dit snel onder. Met Z-channel kunt u alle alle soorten informatie tonen zoals teksten, afbeeldingen, filmpjes, koppelingen met externe programma’s etc. Daarnaast kunt u ook gebruik maken van onze standaard templates of schakelt u onze grafische ontwerpers in wanneer u maatwerk wenst en onze hulp wenst.

Een LCD videowall kan u mogelijkheden bieden waarover u misschien nog niet hebt nagedacht. Zie Displays wisselt graag ideeën met u uit en we staan altijd voor u klaar voor een persoonlijk advies. Neemt u contact met ons op of bekijkt u om een indruk te krijgen onze gerealiseerde projecten.

LCD wall

Voor het Farell College heeft Zie Displays door middel van vier grote LCD schermen een LCD videowall gerealiseerd waarop onder andere roosterwijzigingen en algemene informatie worden vertoond. De scholieren en docenten worden op deze manier op een directe en eenvoudige manier bereikt.

Wat is een LCD videowall?

LCD videoschermen hebben door de jaren heen nogal wat transformaties doorstaan. Al in 1888 legde de Duitse uitvinder Friedrich Reinitzer hiervoor de grondslagen. Hij ontdekte dat op het smeltpunt en opwekking van kleuren zich vloeibare kristallijne bevat. Tijdens een chemicaliënconventie in Wenen publiceerde en deelde hij zijn ontdekkingen waarop later de eerste homecomputers werden geïnspireerd. Deze werkten nog met een televisietoestel als monitor met een beperkt kleurenpalet en brede afmetingen. Vanaf midden jaren 80 tot begin 21ste eeuw veranderde het gebruik van monochrome beeldbuismonitors naar kleurenschermen. Ook konden de beeldschermen in steeds grotere afmetingen worden gefabriceerd met een platter beeldscherm. De hedendaagse LCD videowalls hebben niet meer zo veel gemeen met de eerste monitoren van begin 20ste eeuw. Moderne LCD walls bieden tegenwoordig haarscherpe beeldkwaliteit en zijn bij uitstek geschikt voor digitale communicatie.
LCD staat voor “liquid crystal display” (vloeibaar-kristalscherm in het Nederlands). Een LCD is een plat beeldscherm met een laag energieverbruik waardoor de schermen uiterst geschikt zijn om in te zetten als hulpmiddel voor uw digitale communicatie. Vooruitstrevende technologieën hebben het inmiddels mogelijk gemaakt grote vooruitgang te boeken wat betreft beeldverhoudingen. De aspect ratio van LCD walls varieert maar is gebruikelijk tussen de 16:9 en 16:10. Ook worden de afmetingen van de LCD walls steeds groter, momenteel gaat dit tot 90″.